Mijlpaal voor Tussen Kunst en Kitsch
woensdag 22 augustus 2018

Mijlpaal voor Tussen Kunst en Kitsch

Al 35 seizoenen lang gokt Nederland vanaf de bank mee met de experts van Tussen Kunst en Kitsch. Om het jubileum te vieren wordt bij de start van het seizoen op 26 september een app gelanceerd waarmee kijkers het tegen elkaar kunnen opnemen.

Hoeveel is dat kleine, onooglijke schilderij waard dat al jarenlang achter een kast op zolder verstopt staat? Is die glimmende, overdadige armband kunst of kitsch? En iets dagelijks als een peper- en zoutstel, dat kan toch nooit veel waard zijn? Wie weet het expertniveau te behalen? Daarnaast presenteert Frits Sissing op 17 oktober een feestelijke uitzending vanuit het Rijksmuseum, iets wat in de 35 seizoenen niet eerder voorkwam.

1300 Objecten uit de afgelopen jaren zijn in de app terug te vinden. Kijkers kunnen tegen elkaar spelen en raden hoeveel een bepaald object waard is. Hoe meer goede schattingen, hoe hoger de speler scoort op de expertladder. Over alle objecten worden leuke feitjes en weetjes vermeld.

De voorwerpen die Frits Sissing samen met de experts in de eerstvolgende uitzending aan de grote tafel behandeld zijn exclusief een week eerder al in de app terug te vinden. In de uitzending is dan niet alleen de taxatie van de expert te horen, maar zien kijkers ook meteen welke op waarde Nederland het object getaxeerd heeft.

Het seizoen wordt extra feestelijk met een speciale uitzending vanuit het Rijksmuseum, die op 17 oktober te zien is. De grote tafel waar de belangrijkste vondsten worden getaxeerd, staat pal voor de Nachtwacht. Het programma is vanaf 26 september om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen