Dinsdag 16 januari 2018

Michael Boogerd vaste commentator bij NOS

Michael Boogerd gaat in het wielerjaar 2012 exclusief aan de slag voor de NOS. De 39-jarige voormalig topwielrenner wordt zowel co-commentator als vaste analist bij de belangrijkste NOS-wieleruitzendingen op televisie en radio.

Bij de Ronde van Vlaanderen, zondag 1 april, is hij deze wielerjaargang voor het eerst te zien en te horen. Ook voor de andere voorjaarsklassiekers, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, de Tour de France en de WK wielrennen op de weg laat Boogerd zich ‘van voren’ zien voor de NOS.

Boogerd werkt dan veelal naast die andere NOS-wielerdeskundige, Maarten Ducrot. Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport, is blij met de versterking: “Michael is één van de meest succesvolle Nederlandse renners. Daarnaast is hij een makkelijke prater, die de kijkers en luisteraars op een no nonsense-manier kan vertellen wat er in de koers gebeurt of in het hoofd van een renner speelt.”

Michael Boogerd: “Tijdens de Tour van vorig jaar heb ik voor het eerst in een vergelijkbare rol bij de NOS meegedraaid en dat smaakte naar meer. Ik kijk er dan ook erg naar uit om het peloton het komend jaar voor een langere periode op de voet te volgen.”

Bron: NOS

Bericht delen