MGM richt productiebedrijf op met Peter Lubbers en Roy Aalderink
dinsdag 20 februari 2018

MGM richt productiebedrijf op met Peter Lubbers en Roy Aalderink

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) richt, samen met Roy Aalderink en Peter Lubbers, een nieuw productiebedrijf op: Concept Street. Het bedrijf gaat eigen ideeën ontwikkelen en produceren voor televisie, online platforms en adverteerders. Daarnaast produceert het de formats van MGM in de Benelux. Dit kondigt Mark Burnett, President Television Group & Digital van MGM, vandaag aan.

De aankondiging illustreert MGM’s internationale expansie in de lokale televisieproductiemarkt. Als onderdeel van de deal heeft Concept Street een exclusieve first-look op MGM’s formatcatalogus voor de Benelux en is MGM de internationale distributeur van alle Concept Street formats buiten de Benelux. Aalderink en Lubbers runnen, als co-managing directors, de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf. Ze werken nauw samen met Burnett en zijn team op het gebied van formatontwikkeling en productie en met Chris Ottinger, MGM’s President Worldwide Television Distribution & Acquisitions, op het gebied van distributie.

“Roy en Peter begrijpen hun lokale markt als geen ander. We kijken ernaar uit om samen met hen en de rest van het team van Concept Street dezelfde innovatieve formats en kwalitatieve, originele programma’s te ontwikkelen waar MGM om bekend staat”, zegt Burnett. “Dit is een prachtige kans om MGM’s portfolio verder internationaal te kunnen uitrollen door de unieke combinatie van MGM’s slagkracht op het gebied van ontwikkeling en distributie en de ervaring van Roy en Peter in het verkopen en produceren van content in de Benelux,” voegde Ottinger toe.

Aalderink en Lubbers: “We staan te trappelen om frisse, originele ideeën voor zowel lineaire kanalen als non-lineaire platforms te ontwikkelen en produceren. En om lokale versies van MGM’s beste formats naar onze thuismarkt te brengen. We hadden niet durven hopen een partij als MGM als strategische partner aan ons te kunnen binden en zijn razend enthousiast om met Mark, Chris en hun teams te werken.”

Aalderink en Lubbers brengen veel kennis en ervaring naar het nieuwe bedrijf. Aalderink creëerde, verkocht en produceerde meerdere eigen formats, zoals Mijn Laatste Woorden, Red Mijn Vakantie, Jo Frost: Nanny on Tour en Lelijke Eendjes, en werkte voor verschillende online platforms en streamers als CEO van Zodiak Nederland en Strix Benelux. Daarnaast produceerde hij lokale versies van internationale formats, waaronder Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS, Dit Is Mijn Lijf, Say Yes to the Dress, The Undateables en Expeditie Robinson.

Voordat hij Concept Street oprichtte, werkte Lubbers voor verschillende productiehuizen, waaronder Endemol, Medical Multi Media en Zodiak Nederland, waar hij CEO was. Daarnaast heeft hij veel ervaring opgedaan aan de andere kant van de tafel, toen hij werkte als Programmadirecteur bij SBS, Media Directeur van AVROTROS en programmadirecteur bij RTL7. In deze rollen was hij verantwoordelijk voor het bestellen en programmeren van lokale content, waaronder Nederlandse versies van internationale tv-hits zoals Maestro, Dancing with the Stars, Fort Boyard en MasterChef.

De aankondiging van deze joint venture komt voor MGM op een moment waarop het bedrijf een enorme groei in de televisie-arena doormaakt. De studio heeft meerdere nieuwe formats die nu beschikbaar komen voor Concept Street, zoals crowdfunding-format Steve Harvey’s Funderdome, Minor Renovations, waarin junior interieurdesigners aan de slag gaan met interieurs die een make-over kunnen gebruiken en Signed, waarin muzikale talenten strijden om een contract met een platenlabel.

MGM Television brak in 2017 een record met 47 Emmy Award nominaties waarvan er 11 ook gewonnen werden. In 2018 won MGM Television ook 3 Golden Globe Awards waaronder Best Drama Series en Best Actress in a Drama Series voor The Handmaid’s Tale en Best Actor in a Limited Series voor Ewan McGregor in Fargo. Andere series die door MGM geproduceerd worden zijn onder meer Survivor (CBS), Vikings (HISTORY), Beat Shazam (FOX), Get Shorty (EPIX), The Truth About Harry (EPIX), Steve Harvey’s Funderdome (ABC), Signed (VH1), Lucha Underground (The El Rey Network). MGM is daarnaast eigenaar van Evolution Media, dat onder meer The Real Housewives of Orange County, The Real Housewives of Beverly Hills, Vanderpump Rules, Botched en Growing Up Supermodel produceert.

Bron: Concept Street/BM

Bericht delen