Woensdag 17 januari 2018

Mediapartijen tekenen convenant over innovatie

Op 28 juli heeft een aantal mediapartijen in het bijzijn van Neelie Kroes, gezant voor startups in Nederland en ambassadeur van StartupDelta, een convenant ondertekend waarin zij het belang van innovatie in de media en samenwerking met startups onderschrijven om als mediasector relevant en toekomstbestendig te blijven.

De mediapartijen zien daarvoor een belangrijke rol weggelegd voor MediaMatters, een acceleratorprogramma dat erop gericht is de samenwerking tussen mediabedrijven en startups te faciliteren. De ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst die was georganiseerd met ondersteuning van StartupUtrecht.

De volgende partners hebben besloten aan te haken bij MediaMatters: NPO, NOS, United Broadcast Facilities, Ericsson, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Endemol Shine en ANP. Zij krijgen binnen de accelerator een rol als sponsor, mentor, klant, co-developer of technologie-expert en krijgen de gelegenheid vroegtijdig aan te haken bij voor de branche mogelijk interessante nieuwe bedrijven. Mediabedrijven die belangstelling hebben, kunnen zich nog aansluiten als partner.

Bron: Socialmedia.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen