Dinsdag 16 januari 2018

Media Werkplaats Hilversum geopend

De Media Werkplaats Hilversum is vrijdag officieel geopend. Boventallig verklaarde mediaprofessionals kunnen er nu samen op zoek gaan naar nieuw werk.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum heeft de Media Werkplaats geopend. Hij deed dat door een internetbericht, dat hij zelf had geschreven, online te zetten op mediawerkplaatshilversum.nl. Aansluitend opende hij de MWH-ruimte ook letterlijk, doordat hij door een papieren deur het kantoor binnenstapte. De ruimte van de MWH in het stationsgebouw van Hilversum is een ontmoetingsplaats voor omroepmedewerkers die zijn wegbezuinigd.

De Media Werkplaats Hilversum helpt mensen actief te zoeken naar een nieuwe toekomst, het biedt een werkplek en geeft ruimte om vakgenoten te treffen. Dankzij samenwerkingsverbanden met andere mediaorganisaties en lokale omroepen wordt daarnaast de ruimte gegeven om actief bezig te blijven binnen het vakgebied.

Vanaf deze week opent de MWH haar deuren met een scala van programma’s en ideeën voor de doelgroep: de boventallige mediaprofessionals op zoek zijn naar nieuw werk en naar elkaar. MWH is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en wordt gerund door vrijwilligers. Iedereen die zich bij MWH aansluit en een bijdrage aan de activiteiten levert, doet dat ook als vrijwilliger. De stichting werkt hiervoor samen met de landelijke publieke omroepen, het MCO, de gemeente Hilversum, WerkStationtv en het UWV.

Bron: WWH/G&E

Bericht delen