Media Diamant voor lichtontwerper Henk-Jan van Beek
donderdag 11 juni 2020

Media Diamant voor lichtontwerper Henk-Jan van Beek

Henk-Jan van Beek krijgt een Media Diamant, de vakprijs voor medewerkers achter de schermen van televisie, radio of internet. Dat heeft Paul Römer (Managing Director Radio en Televisie bij Talpa Network) onthuld tijdens de online Broadcast Media Society-sessie in Beeld en Geluid in Hilversum.

Henk-Jan van Beek is oprichter van Light-H-art. Met een team van lichtontwerpers, associated lighting designers, belichters en operators maakt Light-H-art lichtplannen voor tv, theater, modeshows en evenementen, maar ook voor in- en exterieurs van gebouwen. In wisselende teamsamenstellingen worden de projecten ontworpen, voorbereid, getekend en op locatie begeleid. Henk-Jan van Beek verzorgde onder meer het lichtontwerp van het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar in Rotterdam zou plaatsvinden. Het festival is nu verplaatst naar 2021.

Henk-Jan van Beek

De jury van de Media Diamant roemt Henk-Jan van Beek tevens vanwege zijn talent om in perfecte harmonie met zowel zijn klanten als zijn eigen medewerkers te werken. Dit blijft, volgens de jury, het geheim van goed televisiemaken en maakt hem tot een groot voorbeeld voor jonge collega’s.

De Media Diamant is een vakprijs voor medewerkers achter de schermen van televisie, radio of internet. Mediabedrijven maar ook individuen kunnen hun collega’s voor de Media Diamant nomineren. De Gemeente Hilversum en een groep donateurs maken de prijs mogelijk. Die bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur van het Joop van den Endeplein op het Media Park, en een aquarel.

De plaquette voor Henk-Jan van Beek zal in september worden onthuld op het Media Park.

Bron: BM

Bericht delen