Media Diamant plaquette voor visagist Barbara van Munster onthuld
vrijdag 17 juni 2022

Media Diamant plaquette voor visagist Barbara van Munster onthuld

De feestelijke onthulling van de Media Diamant plaquette voor visagist Barbara van Munster op de speciale Diamantmuur van het Media Park in Hilversum vond donderdag plaats.

Barbara van Munster geldt al ruim 30 jaar lang als een van de beste visagisten van Nederland en is onder meer geroemd vanwege haar werk voor De TV Kantine waar ze twaalf seizoenen lang de metamorfoses creëerde voor Carlo Boszhard, Irene Moors, Elise Schaap en anderen. Maar ze werkt ook voor talloze andere programma’s waaronder recent de visagie supervisie van Make Up Your Mind waar BN’ers worden omgetoverd tot drag queens.

Na het afronden van haar visagie-opleiding in Hollywood startte ze als freelancer waarna ze bij TV Support als visagist aan de slag ging. Hier kreeg ze talloze BN’ers onder haar handen die nog steeds op haar kwaliteiten vertrouwen. Na ruim tien jaar stopte ze om samen met vier collega’s haar eigen make-upbureau te beginnen: Koppig. Tot de dag van vandaag leverancier van visagisten. Momenteel heeft Barbara weer haar make-upbedrijf onder eigen naam waarin ze zichzelf én freelancers verhuurt.

Over de Media Diamant
Met de Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en internet. Het initiatief van regisseur Jos Budie werd in 2015 voor het eerst toegekend aan Regie Assistente Ilse Pollen. Hierna viel de eer aan Hoofd Geluidstechnicus Theo Rutten, Senior Geluidstechnicus Paul Raaijman, Projectbegeleider Juliet Wagenaar, Senior Cameraman Peter Bakker, Opnameleider Tommy Byrne, Steadicam Specialist Job Scholtze, Colorist Xandra ter Horst, Grippers Wouter Visser en Berto Oude Veldhuis, Workflow Specialist Martijn Swart, Lichtontwerper Henk-Jan van Beek en Senior Cameraman Ivo Palmen.

De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur van het Joop van den Endeplein op het Media Park en een aquarel. De Media Diamant voor visagist Barbara van Munster is op donderdag 16 juni feestelijk onthuld op het Media Park in aanwezigheid van de Hilversumse burgemeester Gerhard van den Top.

Bron: Stichting Media Diamant/BM

Bericht delen