Dinsdag 16 januari 2018

MBO College Hilversum huurt Studio 3 op Media Park

Het MBO College Hilversum heeft een huurovereenkomst gesloten voor Studio 3 en de bijbehorende transito-ruimte op het Media Park in Hilversum. Het college gaat in de bijna duizend vierkante meter tellende studio lesgeven aan leerlingen uit alle disciplines van de afdeling Media.

De studenten podium- en evenemententechniek gaan in de studio aan de slag met licht, geluid en podiumbouw. De av-ers kunnen opnamen van tv-programma’s nabootsen en krijgen onder meer camera- en regielessen, waarbij de productie-leerlingen deze programma’s produceren. De Media Operators kunnen tijdens ‘live uitzendingen’ hun vaardigheden oefenen.

Al met al zullen groepen van circa vijftig studenten vier dagen per week in Studio 3 werken vanuit de verschillende disciplines, onder begeleiding van vakdocenten. De vrijdag staat wekelijks gepland voor evenementen die het MBO College Hilversum organiseert, zoals een modeshow van Mode-afdeling en dinnershows in samenwerking met de afdeling Horeca.

Media Park Beheer geeft met deze nieuwe huurder vorm aan de Hilversum Media Campus. De Media Campus is het resultaat van een duurzame verbinding tussen overheid, mediabedrijven en kennisinstellingen. Het MBO College Hilversum is blij met de nieuwe locatie. Voorzitter van de directie Willem te Riele: “De studio kan breed worden ingezet voor allerlei onderwijsdoelen en projecten in het kader van de Hilversum Media Campus. Voor de praktijklessen is het een meerwaarde doordat we nu nog efficiënter kunnen samenwerken met de bedrijfspartners op het Media Park.”

Bron: Media Park Beheer/Broadcast Magazine

Bericht delen