Dinsdag 16 januari 2018

Máxima opent KlokHUIS in Almere

Op 8 juni opent prinses Máxima in het Cascadepark in Almere het KlokHUIS. Dit gebouw, dat is ontworpen door kinderen, is het resultaat van een ontwerpwedstrijd van het televisieprogramma Het Klokhuis. Het KlokHUIS krijgt de functie van educatief centrum om kinderen te informeren over de thema’s bouwen, wonen en gezond leven in relatie tot duurzaamheid en innovatie.

Onder de titel ‘Klokhuis bouwt het KlokHUIS’ startte het televisieprogramma van de NTR in 2009 een wedstrijd voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar om hun eigen huis te ontwerpen. Naast woonbeleving en functionaliteit gaat het ook om energiebesparing en gezond leven. Uit de ruim duizend inzendingen zijn zes ontwerpen gekozen uit de thema’s slapen, wassen en plassen, spelen en niksen, koken en eten en de buitenkant.

De afzonderlijke ontwerpen zijn door architect Jord den Hollander samengevoegd tot één huis dat de vorm heeft van een roze taart. Naast een slaapkamer onder een vissenvijver, een keuken in de vorm van een slakkenhuis en een glijbaan als uitgang, is in de ontwerpen aandacht besteed aan energie- en waterverbruik. Het badwater wordt bijvoorbeeld gebruikt om het toilet door te spoelen. Daarnaast maakt het huis gebruik van zon- en windenergie.

Bron: Spreek’buis

Bericht delen