MAX volgt het skûtsjesilen in dagelijks journaal
zaterdag 30 juli 2022

MAX volgt het skûtsjesilen in dagelijks journaal

Na twee jaar van afgelastingen mag er eindelijk weer gezeild worden met skûtsjes in Friesland. Vanaf 30 juli zijn op de Friese meren de bekende bruine zeilen boven de klassieke platbodems weer te zien.

Veertien schippers strijden in elf wedstrijden om het zilveren skûtsje dat op 12 augustus aan de finish bij Sneek wordt uitgereikt. Bert Haandrikman doet dagelijks verslag van de gebeurtenissen en spreekt met bekende en minder bekende Nederlanders over skûtsjesilen in het MAX Skûtsje Journaal.

Het programma is vanaf zaterdag 30 juli tot en met vrijdag 12 augustus om 17.25 uur te zien bij MAX op NPO 1, met uitzondering van de zondagen. In nauwe samenwerking met Omrop Fryslân zendt MAX elke wedstrijddag het journaal uit. Vorig jaar was het niet op tv en in 2020 was door de afgelaste wedstrijden alleen een verkorte versie te zien, met achtergrondreportages over skûtsjesilen.

Presentator Bert Haandrikman bespreekt de wedstrijd elke dag met commentator en skûtsjesilen-expert Eelke Dykstra. Ook zal elke dag een bekende en minder bekende Nederlander aanschuiven met een passie voor zeilen, watersport en/of Friesland.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Bert Haandrikman

Bericht delen