Matthijs van Nieuwkerk wil in voorjaar stoppen met DWDD
maandag 12 augustus 2019

Matthijs van Nieuwkerk wil in voorjaar stoppen met DWDD

Matthijs van Nieuwkerk zegt in een interview in LINDA. een aantal redenen te hebben om komend voorjaar te stoppen met de presentatie van De Wereld Draait Door.

“Vijftien jaar is een mooie tijd, niet? Maar het belangrijkste is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven. Nieuwe horizon. Nou ja, we zullen zien.”

Wat hij na DWDD gaat doen, weet van Nieuwkerk nog niet. Een vervroegd pensioen sluit de 58-jarige televisiepersoonlijkheid uit. “Misschien een tijdje in Rue du Bac wonen, misschien een bootje kopen, een paar reizen maken, eindelijk naar Buenos Aires, misschien iets bij de publieke omroep, misschien naar de commerciëlen.”

Op dit moment zegt Van Nieuwkerk echter klaar te zijn om het vijftiende seizoen, dat op 2 september van start gaat, tot een goed einde te brengen. Van Nieuwkerk ziet in de zomer van 2020 zijn contract met BNNVARA verlopen en bij het afsluiten van een nieuw contract zou zijn salaris worden teruggeschroefd naar het plafond van € 194.000, terwijl hij de afgelopen jaren maar liefst € 590.000 kreeg.

Bron: LINDA./BM

Bericht delen