Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps duiken in de wereld van het Franse levenslied
maandag 6 september 2021

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps duiken in de wereld van het Franse levenslied

In het muzikale vierluik Chansons! over de liefde, het leven en de melancholie laten Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps kijkers kennismaken met de muziek van onder anderen Édith Piaf, Jacques Brel, Serge Gainsbourg en Charles Aznavour.

Struinend door de straten van Parijs gaan Rob en Matthijs samen op zoek naar de verhalen achter het ‘chanson’ en zien we tijdens hun ontdekkingstocht de stad door hun ogen. Beiden zijn verknocht aan de Franse hoofdstad. Chansons! is vanaf vrijdag 17 september wekelijks te zien om 21.30 uur bij BNNVARA op NPO 1.

In de eerste aflevering staat het thema ‘Parijs’ centraal. Rob laat Matthijs de plek zien waar hij ooit vier maanden lang een kamertje huurde om zich de Franse taal en cultuur eigen te maken. Ook wordt de kijker meegenomen naar de plekken die het leven van Édith Piaf hebben getekend. Barbara Pravi vertelt waar een goed chanson volgens haar aan moet voldoen en Matthijs vertelt Rob over zijn eerste herinneringen aan Parijs.

Matthijs van Nieuwkerk: “Samen met boy-wonder Rob Kemps over de grote boulevards van Parijs wandelen terwijl we Le Poinconneur des Lilas van Serge Gainsbourg zingen… Moet ik nog meer zeggen? Leve Chansons! En leve Rob.”

Rob: “Dat ik een bondgenoot trof in Matthijs van Nieuwkerk als het gaat om het Franse chanson was voor mij al een bijzonderheid. Dat we enkele maanden later samen naar Parijs trokken met een gemeenschappelijk doel, namelijk de liefde voor het chanson verkondigen, was een droom waarvan ik niet wist dat ik hem had maar die toch uitkwam. Ik hoop vurig dat de liefde voor het chanson weer oplaait in Nederland en dat onbekende personen zoals Renaud en George Brassens over een paar weken bekende namen zullen zijn. Aan ons zal het niet liggen, wat een avontuur!”

Chansons! is een coproductie van BNNVARA en MediaLane.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Floris van Bergen/BNNVARA

Bericht delen