Matthijs gaat door krijgt tweede seizoen
zondag 28 maart 2021

Matthijs gaat door krijgt tweede seizoen

Het programma Matthijs gaat door krijgt een tweede seizoen. Dat heeft Matthijs van Nieuwkerk zaterdagavond bekend gemaakt in de laatste aflevering van het eerste seizoen. De uitzending trok 1.564.000 kijkers.

De uitzending stond volledig in het teken van de Edison Pop. De awardshow kon door de maatregelen rond het coronavirus niet in zijn originele staat doorgaan, dus namen de winnaars dit jaar de Nederlandse muziekprijs in ontvangst in de talkshow van Van Nieuwkerk.

Met behulp van Lust For Life van Iggy Pop en een drone werden de Edison-winnaars bekend gemaakt aan het begin van de uitzending. De hele opening van ruim vier minuten werd in één FPV droneshot geschoten door de Dutch Drone Gods.

Matthijs van Nieuwkerk vertelde het heuglijke nieuws dat hij groen licht heeft gekregen voor een tweede seizoen van Matthijs gaat door. “We mogen gelukkig nog even door”, zei hij. Volgens Van Nieuwkerk begint het tweede seizoen in augustus.

Hij stopte in maart met De Wereld Draait Door. Hij had op dat moment meerdere toekomstopties. RTL was een van de geïnteresseerde partijen, maar Van Nieuwkerk koos voor een langer verblijf bij BNNVARA en een eigen zaterdagavondprogramma. Het eerste seizoen van Matthijs gaat door, waarin muziek een grote rol speelt en een prominente rol is weggelegd voor de Sven Hammond Big Band, trok doorgaans meer dan een miljoen kijkers.

Op donderdag 1 april om 20.40 uur start bij de Belgische zender VTM het nieuwe programma Popquiz dat ook wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Op die manier kan hij zijn inkomsten nog wat vergroten, nu hij bij BNNVARA aanzienlijk minder verdient dan in het verleden.

Bron: AD/BM

Bericht delen