Woensdag 17 januari 2018

Mathijs Bouman vaste economische duider bij Nieuwsuur

Mathijs Bouman wordt de vaste economische duider van Nieuwsuur. Daarmee versterkt het programma zijn economische berichtgeving en is Nieuwsuur nog beter in staat om snel op de actualiteit in te springen.

Bouman (51), gepromoveerd econoom en voormalig onderzoeker en docent aan verschillende universiteiten, is al jaren een bekend gezicht in diverse tv-programma’s, maar verbindt zich nu aan Nieuwsuur.

Bouman: “Het allerleukste vind ik het als ik mijn vak, de economie, uit mag leggen. Nieuwsuur is daarvoor het perfecte podium. Het is een dagelijkse, onafhankelijke rubriek met een hoge journalistieke standaard en daarbij voel ik mij thuis. Feiten en inzicht brengen is mij uiteindelijk liever dan allerlei meningen verkondigen.”

Naast duiding in de studio gaat Bouman ook meedraaien binnen de Nieuwsuur-redactie om te brainstormen en economische input te geven. Ook zal hij een rol gaan spelen bij de verschillende digitale uitingen van Nieuwsuur, zoals de Nieuwsuur-site en -app en de verschillende sociale media-kanalen.

Bouman, die ook columnist is bij Het Financieele Dagblad, was eerder onder meer adjunct-hoofdredacteur van het zakenblad FEM Business. 

Bron: NOS/NTR/BM

Bericht delen