Woensdag 17 januari 2018

Martijn van Dam nieuwe bestuurder NPO

Martijn van Dam (39) treedt per 1 september 2017 toe tot de Raad van Bestuur van de NPO. Als nieuwe bestuurder wordt hij verantwoordelijk voor de portefeuille Mediaportfolio en Distributie. Van Dam is momenteel staatssecretaris van Economische Zaken.

Van Dam kwam in 2003 voor de PvdA in de Tweede Kamer. De PvdA wilde overigens in het recente verkiezingsprogramma dat er minimaal 100 miljoen euro meer naar de publieke omroep gaat. Van Dams woordvoerder laat weten dat de benoeming bij de NPO tot stand is gekomen na een uitgebreide procedure met meerdere kandidaten.

“Met de komst van Martijn van Dam vullen de bestuurders elkaar aan met hun capaciteiten. We hebben voor Martijn van Dam gekozen om zijn kennis, ervaring en affiniteit met zowel de innovatieve kant van het profiel media als met de bestuurlijke kant. Met Shula Rijxman als voorzitter hebben we een ervaren bestuurder met kennis van content. Jaap Kooij heeft ruime omroepervaring en een achtergrond in financiën en bedrijfsvoering. Ik heb er veel vertrouwen in dat de NPO met deze Raad van Bestuur een mooie toekomst tegemoet gaat”, aldus Bruno Bruins, voorzitter raad van toezicht van de NPO.
 
In een reactie op zijn benoeming zegt Martijn van Dam: “De publieke omroep laat elke dag heel veel Nederlanders genieten van mooie radio en televisie door programma’s te maken die mensen verbinden, die mensen informeren over wat er gebeurt en die een podium bieden voor maatschappelijke discussies op diverse platforms. Ik vind het dan ook een voorrecht om voor de NPO te gaan werken. Vanuit mijn passie voor innovatie en technologie en mijn overtuiging van het belang van een sterke publieke omroep, zal ik gaan bijdragen aan een moderne media-organisatie die nieuwe technologie benut om kijkers en luisteraars op alle platforms zo goed mogelijk te bedienen.”

Bron: NPO/BM

Bericht delen