Article header image

Mart Smeets wordt super-freelancer

Zaterdag gaat niet alleen de Tour de France van start, ook begint er dan een nieuwe serie van De Avondetappe. Nu al is zeker dat het de laatste serie uitzendingen zal zijn van het ‘late night’-programma, dat aan zijn negende reeks toe is.

Mart Smeets wordt volgend jaar 65 en de NOS vindt de Olympische Spelen in Londen ‘het enige geschikte podium om afscheid te nemen van Smeets als presentator.’ Overigens: Smeets gaat niet met pensioen, maar zal als een soort super-freelancer voor de NOS blijven werken, als wielercommentator bijvoorbeeld.

Smeets wordt dit jaar in De Avondetappe afwisselend bijgestaan door vier vaste gasten. Ronald Waterreus, de oud-keeper van PSV, maar een fervent wielervolger en -kenner, zal van 2 tot en met 6 juli vaste gast zijn. Daarna komt Thijs Zonneveld, oud-renner en schrijver van wielerverhalen (7 tot en met 12 juli).

Van 13 tot en met 18 juli zal de in Barcelona woonachtige sportjournalist Edwin Winkels, die de Tour meerdere malen voor El Periódico de Catalunya volgde, aanschuiven en tenslotte komt Renate Verhoofstad vijf dagen naast Smeets aan tafel zitten. Zij is voor tv-programma’s en kranten jarenlang correspondente in Italië geweest en werkt nu weer in Nederland.

Bron: NOS

Bericht delen