Article header image

'Mart Smeets wil eigen sportzender beginnen'

Mart Smeets heeft plannen om een eigen sportzender te beginnen. Tenminste, dat zegt de anchorman van NOS Studio Sport deze week in de VARAgids. Volgens Smeets is Nederland klaar voor een themazender over sport.

“Een goed sportnet, daar zou ik zo mijn handtekening onder zetten,” zegt de sportjournalist en voormalig basketballer in het programmablad. Smeets wil de zender graag starten met John de Mol. Maar of dat reëel is, is de vraag. De Mol deed eerder pogingen een sportzenden op te richten. In 1996 begon Sport7 met uitzenden, maar nog datzelfde jaar ging het net alweer uit de lucht. Bovendien heeft De Mol zich onlangs, met Sanoma, ingekocht bij de televisiezenders SBS 6, Net5 en Veronica.

Smeets zit niet om een eigen, controversiële, mening verlegen. Een eigen zender zou hem de mogelijkheid geven om zijn mening te ventileren. Die vrijheid mist hij nu. “Moet ik vertellen hoeveel programma’s mij gebeld hebben om uit te leggen hoe het zit met Lance Armstrong? Heel veel. Bij de NOS vroeg alleen de weekchef erom. Men zou mij gewoon moeten bellen en vragen: hoe zit dat en dat? Dat lijkt me zeer logisch. Ik zit niet voor niets al zo lang in de sportjournalistiek.”

Voor de sportzender heeft Smeets een aantal namen op zijn verlanglijstje staan. “Met John de Mol, Kees Jansma, Bert Spaak, Maarten Nooter en Martijn Lindenberg om de tafel zitten en wat bedenken. Daar wil ik graag aan meedoen. Wordt een succes,” aldus Mart Smeets, die benadrukt dat er voor dit sportkanaal nog geen concrete plannen zijn.

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen