Mart Hoogkamer op zoek naar het nieuwe voetbalvolkslied in I Want Your Song
maandag 10 oktober 2022

Mart Hoogkamer op zoek naar het nieuwe voetbalvolkslied in I Want Your Song

De WK-koorts stijgt: het is de hoogste tijd voor een nieuwe Oranje-hit. Van Viva Hollandia tot Wij houden van Oranje: grote voetbaltoernooien en muziek gaan hand in hand. Waar het ene lied zorgt voor saamhorigheid, heeft het andere juist een opzwepend effect.

Wie het nieuwe voetbalvolkslied van 2022 gaat zingen is maandagochtend bekendgemaakt in De 538 Ochtend met Wietze en Klaas: dat is Mart Hoogkamer. Wélk lied we dit jaar allemaal uit volle borst gaan meezingen, weten we pas na de WK-special van de songwritercompetitie I Want Your Song. De eenmalige special wordt gepresenteerd door Snelle en is op zaterdag 29 oktober live om 20.00 uur te zien op SBS6.

Voor I Want Your Song, de zoektocht naar het nieuwe voetbalvolkslied, hebben zes songwriters een Oranje-lied geschreven. In de studio pitchen ze hun lied één voor één, onder begeleiding van de live band, aan Mart Hoogkamer en het publiek. Welk lied verbroedert, of geeft juist hoop? Met welk lied kunnen we als twaalfde man pal achter Oranje staan?

De kijkers stemmen, net als de fans in de studio, op hun favoriete lied. Toch is het Mart zélf die de uiteindelijke beslissing neemt. De show eindigt met zijn live uitvoering van het winnende lied. De eerste kampioen is dan bekend… nu het Nederlands elftal nog!

I Want Your Song is een format van Talpa Concepts en Rochford Productions en wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen