Dinsdag 16 januari 2018

Mark van Bommel analyticus voor de NOS

Mark van Bommel gaat komend seizoen bij de NOS aan de slag als analyticus voor de Champions League. De 79-voudig international, die na het afgelopen seizoen een punt zette achter zijn voetbalcarrière, begint volgende week dinsdag met de kraker tussen zijn twee oude clubs PSV en AC Milan.

Van Bommel staat in Eindhoven, samen met presentator Jack van Gelder, aan de rand van het speelveld en Bert van Marwijk zit als analyticus bij Tom Egbers in de studio in Hilversum. Het team van NOS-analytici voor de Champions League bestaat nu uit: Mark van Bommel, Bert van Marwijk en Youri Mulder.

Op 21 augustus jaagt Dirk Kuyt met zijn Turkse club Fenerbahçe tegen het Engelse Arsenal op een toegangsbewijs voor het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League. Ook van die wedstrijd doet de NOS live verslag. Op beide speeldagen zijn na de live wedstrijd ook de samenvattingen van de overige play-off duels te zien.

Een week later, op 27 en 28 augustus, zijn de returns eveneens live te volgen bij de NOS. De NOS doet op donderdag 29 augustus ook rechtstreeks verslag van de loting voor de hoofdfase van het ‘kampioenenbal’. In ieder geval de naam van regerend landskampioen Ajax gaat in de kokers in Monaco. PSV kan zich daar ook bij voegen als de ploeg zich ten koste van AC Milan weet te kwalificeren.

Op 30 augustus is het Super Cup-treffen tussen Bayern München en Chelsea rechtstreeks te zien bij de NOS. Het duel om de Super Cup, dat dit jaar wordt gespeeld in Praag, is traditioneel de start van het seizoen voor de crème de la crème van voetballend Europa.

Bron: NOS

Bericht delen