Mariëtte Hamer gaat in gesprek met  ITV Studios over misstanden The Voice
zaterdag 23 april 2022

Mariëtte Hamer gaat in gesprek met ITV Studios over misstanden The Voice

Mariëtte Hamer wil in gesprek met productiebedrijf ITV Studios over het onderzoek naar misstanden bij The Voice of Holland. Dat laat de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag weten in een brief aan staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media). ITV Studios gaat in op de uitnodiging van Hamer, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Hamer heeft deze week gesproken met Sébas Diekstra, de advocaat van enkele melders van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice.

Diekstra zei woensdag in de talkshow Jinek dat slachtoffers zich niet bij advocatenkantoor Van Doorne durven te melden. Dat kantoor doet onderzoek naar de misstanden en is ingehuurd door ITV Studios, dat het tv-programma produceerde. De slachtoffers vrezen dat het kantoor informatie kan doorspelen, aldus Diekstra, die pleit voor onafhankelijk onderzoek in de kwestie.

Hamer wil, in overleg met de staatssecretaris, in gesprek met ITV en de onderzoekers. “Het onderzoek naar deze misstanden is niet alleen van belang voor de betrokkenen, maar ook voor de maatschappij”, aldus de regeringscommissaris. “Een onderzoek waaraan mogelijke slachtoffers niet meewerken is gemankeerd. Dit is voor iedereen onwenselijk.”

ITV Studios liet weten dat in het onderzoek van Van Doorne ook gekeken wordt naar wat er intern over de misstanden bekend was. “We gaan open en constructief met alle betrokken partijen om en zullen dat blijven doen.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen