Woensdag 17 januari 2018

Margriet van der Linden presenteert nieuwe taalquiz

De NTR lanceert op 25 april een nieuwe dagelijkse taalquiz: De Tafel van Taal. Vijf weken lang strijden prominente taalliefhebbers tegen elkaar in een quiz met vragen waarop het antwoord eigenlijk bij iedereen op het puntje van de tong ligt. De Tafel van Taal wordt gepresenteerd door Margriet van der Linden en geproduceerd door TINCAN.

De Tafel van Taal wordt gespeeld door teams van twee bekende Nederlanders die, de titel zegt het al, het spel aan een grote tafel spelen. De teams krijgen om beurten vragen in twaalf categorieën. De categorieën verschillen per aflevering, maar hebben altijd een taalkundig thema als uitgangspunt, zoals etymologie, spelling of de herkomst van spreekwoorden. Tijdens het spel kunnen de teams elkaar dwarszitten door troeven in te zetten. De quiz werkt toe naar een finale waarin een rebus moet worden opgelost. Het team dat zijn rebus het snelste oplost, is de winnaar.

Aan tafel bij Margriet spelen onder anderen Kim van Kooten en Wart Kamps van de tv-serie Missie Aarde met elkaar, vormen Rik van de Westelaken en Frank Houtappels een team, treden Astrid Kersseboom en weerman Marco Verhoef in het strijdperk en laten Toine van Peperstraten en Jan van Halst zien dat ze behalve van voetbal ook veel van taal weten. Maandag, dinsdag en woensdag spelen steeds twee teams tegen elkaar. De twee best scorende teams van die dagen spelen op donderdag tegen elkaar in de halve finale. Het team dat die halve finale wint, zien we vrijdag terug in de finale. Maar dan spelen ze tegen elkaar. Elke week kent dus een taalkenner van de week.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen