Marc Nelissen niet naar NPO 1
maandag 1 april 2019

Marc Nelissen niet naar NPO 1

Het bericht werd duizenden keren gelezen op de Facebookpagina van BM, genereerde 370 ‘betrokkenheidsacties’ en de persoon in kwestie ontving tientallen felicitaties. Maar dat Marc Nelissen de nieuwe zendermanager wordt van NPO 1 is toch echt een 1 aprilgrap.

Zaterdag meldde BM dat Nelissen de opvolger zou worden van Marcel Peek, die bijna vijf jaar geleden vertrok als zenderbaas van NPO 1 en wiens taak sindsdien wordt ingevuld door Frans Klein, ook directeur Video bij de NPO. Onmiddellijk stroomde de telefoon van Nelissen vol met felicitaties van collega-regisseurs, producenten en omroepbazen. “Ik voel me bemoedigd,” reageert een lachende Nelissen, die uiteraard in het complot zat.

“Wat mij betreft was het een verrassend geslaagde grap, waaraan ik graag heb meegewerkt. Veel mensen die ik hoog acht, vonden het een goed idee, lieten ze me weten, en gaandeweg het weekend kreeg ik er nog zin in ook! En de grap heeft een serieuze ondertoon, want het is natuurlijk raar dat de vacature van netmanager al zo lang niet officieel is ingevuld. Frans Klein neemt erg succesvol waar, NPO 1 is mede door hem marktleider, maar hij is ook directeur Video en er wordt al langer gemord dat de NPO wel een beetje op een eenmanszaak gaat lijken. Dat is natuurlijk niet goed, ook voor hem niet. Juist omdat ik de NPO een warm hart toedraag, en het belang van een sterke publieke omroep duidelijker is dan ooit, wilde ik daar graag op deze manier nog eens op wijzen. En als Shula en Martijn van Dam het licht zien, mogen ze me bellen!”

Bron: BM

Bericht delen