Woensdag 17 januari 2018

Manal (11) wint Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd

Manal Lamrabat (11) uit Amsterdam is de winnaar van de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd. Zij mag op 22 oktober samen met presentatrice Tamara Seur het NOS Jeugdjournaal op televisie presenteren om 18.45 uur bij NPO Zapp.

Afgelopen zaterdag heeft Manal samen met de negen andere finalisten een screentest gedaan in de studio in Hilversum. Manal maakte met haar screentest indruk op de jury. Die bestond uit YouTuber Rutger Vink (beter bekend als Furtjuh), de winnaar van vorig jaar, Bo Dortland, en juryvoorzitter Tamara Seur. De nietsvermoedende Manal werd door Tamara Seur verrast met het goede nieuws.

Seur over Manal: “Een glimlach van oor tot oor en ze blijft me boeien. Ik word heel blij van dit talent”. Rutger Vink voegt daaraan toe: “Ik werd gelijk vrolijk van haar, alle nieuwsberichten werden gelijk een stuk leuker toen zij ze voorlas”. Bo Dortland: “Ze praat duidelijk en is rustig, ook ziet ze er leuk uit.”

De Presentatiewedstrijd werd voor de zesde keer georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De deelnemers (kinderen tussen 9 en 12 jaar) konden een video opsturen waarin ze hun presentatietalent toonden. Nieuw dit jaar was dat kinderen zich ter voorbereiding konden opgeven voor een masterclass Presenteren bij Beeld en Geluid, gegeven door de presentatoren Nick Renooij, Lysette van Geel, Tamara Seur en Welmoed Sijtsma.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen