Man aangehouden die NOS-journalisten verzocht te vluchten
dinsdag 26 januari 2021

Man aangehouden die NOS-journalisten verzocht te vluchten

Een 39-jarige man uit Almere die in een video NOS-journalisten aanraadde om te vluchten uit Nederland ‘omdat hen anders iets zal worden aangedaan’, is afgelopen zaterdag aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De man, een voormalig kandidaat-raadslid voor de VVD in Almere, publiceerde de video op sociale media naar aanleiding van de uit de hand gelopen bijeenkomst van Nederland in Verzet op zondag 17 januari op het Museumplein in Amsterdam.

In de desbetreffende video, die inmiddels is verwijderd, spreekt de verdachte zijn ongenoegen uit over journalisten van de NOS en van andere media.

“Ik snap niet dat die mensen überhaupt kunnen slapen. Er gaat nu momenteel een zwarte lijst rond van deze mensen. Dus als je dit als journalist hoort, zou ik vluchten uit Nederland. Niet omdat ik iets ga doen, maar omdat ik weet dat jou zo meteen wat wordt aangedaan. Je kan ook gewoon ontslag nemen, dan halen we je van de zwarte lijst.”

NOS deed aangifte
De NOS deed op 21 januari aangifte tegen de man vanwege bedreiging. “Het is niet de eerste keer dat we aangifte doen wegens bedreiging of soortgelijke uitingen, want de veiligheid van onze collega’s en onze journalistieke vrijheid vinden we essentieel”, liet NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gellauf van de NOS weten.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen