Makers gezocht voor televisieserie Weird Romance
maandag 23 juli 2018

Makers gezocht voor televisieserie Weird Romance

Weird Romance wordt een eigentijdse televisieserie over liefde in 2018 en beyond. Iedere aflevering van een half uur vertelt een modern liefdesverhaal met een scherp randje. Ger Apeldoorn en IDTV zijn op zoek naar makers van nu die iets te zeggen hebben over dit thema.

De serie wordt geschreven door zes jonge film- en televisiemakers onder begeleiding van schrijver/dramaturg Ger Apeldoorn. IDTV heeft zich als producent aan de serie verbonden.

Er is ook een inhoudelijke reden om voor jonge makers te kiezen. Iedere generatie maakt zijn eigen waarheid op het gebied van smaak, idealen en manier van leven. Natuurlijk zijn er eeuwige waarden, maar er zijn ook verschillen. En zelfs die eeuwige waarden zijn niet zo eeuwig zoals we altijd denken, kijk maar naar de verschuivende normen op het gebied van genderidentiteit.

Het lijkt wel alsof de huidige twintigers een nog grotere sprong genomen hebben van de heersende normen en waarden dan de generaties voor hen. Bij jonge film- en televisiemakers zien we dat ook terug in een andere manier van vertellen, van vormgeven en van kadreren. Onder invloed van games, internet en Netflix lijkt er een grotere bereidheid te bestaan om gebruik te maken van genre-elementen, nieuwe vertelstijlen en hun eigen nieuwe acteurs.

Als je je als maker presenteert aan bestaande fondsen en omroepen, moet je laten zien hoe goed je je kunt aanpassen aan de heersende smaak. En dat is goed, want ook dat moet je leren. Maar voor dit project wordt gevraagd om te maken wat je zelf leuk zou vinden en vooral om een beeld te scheppen van jouw wereld. Ger Apeldoorn is er om de verhalen helder te houden, de personages geloofwaardig en de beelden origineel.

Weird Romance is een kruising tussen Black Mirror en Van God Los, een serie waarin jong talent belangrijke verhalen kan vertellen over een onderwerp dat iedereen altijd zal blijven boeien. Maar dan wel op een nieuwe, eigen manier.

Heb jij iets te vertellen over Weird Romance? Dan vraagt Scriptbank je om drie korte ideeën voor mogelijke afleveringen te pitchen (deadline 20 augustus). Uit de inzendingen worden makers geselecteerd voor een workshop tablewriting met Ger Apeldoorn op 6 september, tijdens de Dutch Media Week in Beeld en Geluid. Na de workshop werken Ger Apeldoorn en IDTV de resultaten uit tot een presentatie aan de omroepen, met de beoogde makers aan boord.

Bron: Scriptbank/BM

Bericht delen