Article header image

Makers Brussel krijgen carte blanche van KPN

Johanna ter Steege, Daniel Boissevain en Nadja Hüpscher zijn de hoofdrolspelers in de nieuwe internationale dramaserie Brussel. Dat maakten KPN en Endemol Shine vanochtend bekend tijdens de perspresentatie van de serie in het Filmmuseum Eye in Amsterdam.

 

Zij worden bijgestaan door onder anderen de Vlaamse zangeres Liesa van der Aa en de gerenommeerde Russische acteur Alexander Lazarev. Ook Rik Launspach, Carolien Spoor, Maartje Remmers en Tobias Kersloot spelen rollen in Brussel. De serie is geschreven door Leon de Winter en wordt geregisseerd door Arno Dierickx. Brussel is vanaf december gratis te zien voor klanten van KPN.

Brussel is een mozaïekvertelling over het politieke leven in Brussel. De spil van het verhaal is Moniek van Dalen (Ter Steege), het bestuurslid van een grote oliemaatschappij. Om een groot contract binnen te slepen, heeft zij de steun nodig van de Eurocommissarissen. Maar zij staat lijnrecht tegenover een grote Russische concurrent, die ook haar voormalige minnaar is.

De opnamen voor de serie beginnen volgende week. De makers hebben van KPN carte blanche gekregen. Daardoor is nog niet duidelijk hoeveel afleveringen het eerste seizoen zal omvatten (in principe 10, maar het kunnen er ook 9 of 12 worden) en hoe lang die afleveringen duren. De inhoud van het verhaal vormt het uitgangspunt; lengte en het aantal afleveringen vormen daar een afgeleide van.

Bron: Broadcast Magazine

 

Bericht delen