M-mediagebouw verwelkomt NH Media
woensdag 15 december 2021

M-mediagebouw verwelkomt NH Media

NH Media, de regionale omroep van Noord-Holland, gaat in 2022 verhuizen naar het M-mediagebouw in Hilversum. Daarmee verlaat de organisatie het pand in Amsterdam waar de omroep nu met AT5 is gevestigd. De omroepen blijven wel samenwerken.

Het huidige pand aan de Aletta Jacobslaan, waar NH Media met AT5 sinds 2006 in is gehuisvest, staat in een gebied dat wordt herontwikkeld vanaf 2023. NH Media vertrekt daarom naar Hilversum. De huurovereenkomst voor ruimte in het M-mediagebouw is inmiddels getekend.

Tekenen
Peter Kuipers (directievoorzitter KRO-NCRV), David Vink (algemeen directeur/bestuurder NH Media) en Niels van ’t Hoofd (CFO AVROTROS)

Grote voordelen
Volgens algemeen directeur David Vink heeft het Hilversumse pand grote voordelen ten opzichte van het huidige. ‘M’ is een bekend mediagebouw waar eerder ondermeer de AVRO gevestigd was tot 2013 en nu KRO-NCRV, NLZIET, Bindinc. en Universal Music hun plek hebben. “Er zijn studio’s aanwezig voor televisie en radio en de benodigde apparatuur.”

De redactie bestaat op dit moment uit 35 journalisten die verspreid over heel Noord-Holland wonen. Daardoor is het minder belangrijk dat de redactie in Amsterdam werkt en kan de nieuwe redactieruimte ook kleiner zijn. “Veel mensen werken nu al vaak vanuit huis, en we denken dat de nieuwe ruimte 60 tot 80 procent van de redactie kan huisvesten.”

Bron: Front of House/Het Parool/BM
Foto: Vivian Tusveld

Bericht delen