Louise Geesink blij dat ‘haar kindje’ scoort op tv
donderdag 31 januari 2019

Louise Geesink blij dat ‘haar kindje’ scoort op tv

De eenmalige comeback van Loeki de Leeuw is woensdagavond door ongeveer 1,4 miljoen mensen gezien. Loeki was voor het eerst in vijftien jaar weer op televisie, in het reclameblok voor het NOS Journaal van 20.00 uur. “Toen Loeki in beeld kwam, dacht ik alleen maar ‘yes!’. Loeki is toch een beetje mijn kindje”, zegt Louise Geesink, de maker van het filmpje.

In het clipje was Loeki te zien als dj. “Dat vond ik wel toepasselijk”, zegt Geesink. Want de terugkeer van de reclameleeuw is te danken aan radio-dj Jan-Willem Roodbeen die in zijn programma op NPO Radio 2 een petitie was gestart. Omdat de petitie zo vaak was getekend, bracht Ster Loeki eenmalig terug op tv.

Het filmpje zelf is trouwens niet nieuw, wel werd hij voor het eerst uitgezonden op tv. “Een paar jaar geleden wilde ik weten hoe Loeki eruitziet in een moderne omgeving”, zegt Geesink. “Alles werd met de hand gemaakt, ook het decor. Ik vroeg me af hoe het eruitziet als de bestaande pop geplaatst wordt in een met de computer gemaakte omgeving. We vonden het wel een geslaagde poging.”

Na al die jaren leeft Loeki dus nog heel erg, merkt Geesink. “Ik ben er een beetje beduusd van. Ik heb zo veel leuke reacties gehad. Hoewel ik er een goed gevoel over had, vond ik het gisteravond toch heel spannend.”

Het reclameblok had meer kijkers dan normaal, zegt een woordvoerder van Stichting KijkOnderzoek tegen het ANP. Vorige week trok hetzelfde reclameblok 1,1 miljoen kijkers. Nu waren dat er dus 1,4 miljoen. Mogelijk zaten meer mensen voor de televisie omdat vooraf werd aangekondigd dat het fragment met Loeki zou worden uitgezonden.

De vader van Louise, Joop Geesink, ontwierp Loeki de Leeuw. De pop was tussen 1972 en 2004 te zien tussen de reclames van Ster. In de filmpjes ging vaak wat mis bij Loeki, daarom zei het leeuwtje ‘asjemenou’. “Die stem van Loeki is ingesproken door mijn vader”, zegt Louise Geesink. Nadat haar vader was overleden, nam zij het maken van de filmpjes van hem over. Wel bleef Loeki de stem van haar vader houden. “Het was zo’n typerend stemmetje. We hebben wel even een andere stem gebruikt maar dat werkte niet.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen