Lotte Ragut adjunct-hoofdredacteur Nieuwsuur
zaterdag 6 april 2019

Lotte Ragut adjunct-hoofdredacteur Nieuwsuur

Lotte Ragut (43) treedt per 1 juni toe tot de hoofdredactie van Nieuwsuur. Ragut werkt nu nog bij RTL Nieuws, als chef van Editie NL, het dagelijkse nieuwsprogramma op RTL 4. Naast Reijer Zwaan wordt zij de tweede adjunct-hoofdredacteur bij Nieuwsuur.

Uitbreiding van de hoofdredactie is noodzakelijk, onder meer vanwege de snelle groei van Nieuwsuur online en omdat de werkzaamheden van hoofdredacteur Joost Oranje bij de NTR zijn uitgebreid.

Lotte Ragut begon in 1998 bij NOVA, de voorloper van Nieuwsuur en was daar tot 2002 redacteur/verslaggever. Daarna stapte ze over naar RTL, waar ze op de buitenlandredactie werkte en daarna langdurig in Den Haag. Daar was ze ook vier jaar plaatsvervangend chef van de parlementaire redactie, voordat ze terug in Hilversum chef werd van Editie NL. Daar is ze verantwoordelijk voor het bepalen van de strategie, richting en inhoud van het programma en voor de online strategie van Editie NL op de verschillende social kanalen.

Hoofdredacteur Joost Oranje is blij met de komst van Lotte Ragut: “Met Ragut, die op 1 juni begint, gaan we Nieuwsuur nog verder versterken, in allerlei opzichten. Zij brengt journalistiek gewicht en kennis mee, is een all round tv-journalist, bezit veel zware- en gevarieerde leidinggevende ervaring, visie op de lopende ontwikkelingen in de online wereld en kennis van commerciële dynamieken die we bij de publieke omroep minder kennen. Kortom: niet alleen een aanvulling, maar vooral ook een versterking van ons programma.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen