Dinsdag 16 januari 2018

Radar snapt 'zaak Loterijverlies' niet

Ferdy Roet van de Stichting Loterijverlies.nl ‘accepteert de handelswijze van Radar niet langer en zal via een kort geding eisen dat het programma aan de journalistieke randvoorwaarden voldoet, zoals andere programma’s dat ook doen’. Dat meldt de stichting in een persbericht.

Aanleiding is de uitnodiging van Radar aan Roet om maandag in het programma te komen. Na meermalen gevraagd te hebben wie de ‘opponent’ is en wat de onderwerpen en stellingen zijn, blijft de redactie van het programma weigeren hem daar antwoord op te geven. Roet eist dat Radar aangeeft wie in de uitzending zit en een daadwerkelijke garantie krijgt tot hoor en wederhoor.

Hij vreest dat de zaak Loterijverlies door de uitzending van Radar schade oploopt in het proces tegen de Staatsloterij over genoegdoening voor de deelnemers van Loterijverlies ‘vanwege de ongenuanceerde en vooringenomen journalistiek van Radar‘.

Namens Radar meldt Dayna Gosselaar niets van de ophef te begrijpen. “Wat ons betreft is er geen zaak en doet deze meneer aan stemmingmakerij. Zoals afgesproken krijgt hij keurig voor 16.00 uur vandaag – en dat is het nog niet – antwoord op zijn vragen. Door nu de publiciteit op te zoeken, spreekt hij zijn eigen advocaat tegen. We spreken altijd voor met onze gasten en geven juist ruimte voor hoor en wederhoor.”

Bron: Loterijverlies.nl/AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen