Dinsdag 16 januari 2018

Lokale omroep Deventer RTV gaat digitaal

Deventer Televisie is vanaf 1 oktober digitaal te bekijken door abonnees van Ziggo. Vanuit de lokale omroepen bestaat er grote behoefte om digitaal te kunnen uitzenden en bekeken te kunnen worden. Deze behoefte is een gevolg van het feit dat ook lokale omroepen in de beste kwaliteit RTV willen uitzenden. Bovendien kunnen de omroepen via digitaal een veel groter publiek bereiken omdat de uitzendingen ook te zien zijn buiten de plaats waar de lokale omroep analoog uitzendt. Om dit mogelijk te maken heeft Ziggo het afgelopen jaar geïnvesteerd in haar netwerk en moeten de omroepen een nieuw uitzendsysteem aanschaffen.

Deventer RTV is in Nederland één van de eerste lokale omroepen die digitaal uitzenden. Eelco van den Kerkhoff, directeur van DRTV: “Wij hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Zowel technisch als qua programma-inhoud kunnen wij nu de kwaliteit leveren die bijvoorbeeld Nederland 1, 2 en 3 leveren. En wat voor ons ook heel belangrijk is, is dat wij nu ook te zien zijn in de omliggende gemeenten zoals Olst-Wijhe, Raalte en Zwolle.”

Steeds meer lokale omroepen willen digitaal uitzenden. Daarvoor heeft Ziggo de afgelopen tijd de nodige aanpassingen in haar netwerk en apparatuur moeten doen. “Wij kunnen niet zonder meer zo maar elke lokale omroep digitaal doorgeven. Daarvoor moeten wij eerst de verbinding met de studio optimaliseren en specifieke apparatuur installeren,” aldus Patrick Bongaerts, manager Productmarketing bij Ziggo. “Ook de lokale omroepen moeten investeren in bijvoorbeeld een nieuwe uitzendstraat, nieuwe camera’s en een nieuwe verbinding. Niet elke omroep kan dat financieel aan maar indien mogelijk helpen wij zij daarbij.”

Bron: Ziggo/Broadcast Magazine

Bericht delen