Loeki de Leeuw teruggekeerd bij Ster
maandag 10 mei 2021

Loeki de Leeuw teruggekeerd bij Ster

Loeki de Leeuw, de populaire reclameleeuw waarvan afgelopen maart bekend werd dat hij terug zou keren op tv, is vanaf nu weer in de reclameblokken te zien.

Zondagavond werd al op zijn definitieve terugkeer gehint met vier speciale filmpjes op NPO 1, 2 en 3. Vanaf maandag start de eerste officiële reeks Loeki-filmpjes, die alle inspelen op het Eurovisie Songfestival.

De reclameleeuw verdween in 2004 van de buis maar bleef geliefd, zo bleek onder meer uit een petitie van NPO Radio 2. Afgelopen maart maakte Ster bekend dat Loeki weer een plek zou krijgen in de Ster-blokken en in ieder geval rondom de sportzomer te zien zou zijn. Wanneer de leeuw precies voor het eerst de reclameblokken zou sieren, was op dat moment nog niet bekend.

“Het Eurovisie Songfestival in Nederland is een historische gebeurtenis. De eindshow wordt naar verwachting door bijna 200 miljoen kijkers in tientallen landen gevolgd. Het is daarmee naast het EK voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France een van de grote evenementen waar we bij Ster dit jaar naar uitkijken en waarbij Loeki een plek zal krijgen”, aldus Lisanne Rasing, specialist marketing & communicatie bij Ster en nauw betrokken bij Loeki de Leeuw.

Loeki de Leeuw is lange tijd onderdeel van de Ster-blokken geweest. Vanaf 1972 was de leeuw te zien tussen de reclames op de tv-zenders van de Nederlandse Publieke Omroep. Zijn kreet ‘Asjemenou’ is alom bekend en heeft zelfs het Van Dale-woordenboek gehaald.

De terugkeer van de populaire leeuw is het resultaat van een overeenkomst tussen Ster en de eigenaar van Loeki, Louise Geesink. Loeki is voor zijn terugkeer door Geesink Studio in een nieuw jasje gestoken.

Bron: Ster/BM

Bericht delen