Lodewijk Hoekstra stapt over naar SBS
donderdag 19 juli 2018

Lodewijk Hoekstra stapt over naar SBS

Lodewijk Hoekstra is vanaf september te zien bij het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing. De presentator maakte eerder programma’s bij RTL. “RTL gaf me te weinig ruimte om te doen wat ik wil: laten zien hoe belangrijk duurzaamheid is”, vertelt Hoekstra in gesprek met Nu.nl.

Eerder gaf Hoekstra tuinadvies in het programma Koffietijd en was hij jarenlang te zien in Eigen Huis & Tuin, maar daar is hij al enige tijd gestopt.

“De groene sector is niet altijd groen, ik ben een man met een missie, snap je. Doordat ik bij RTL niets met die missie kon doen, ben ik gestopt. Ik ben daarom heel blij dat ik bij SBS wél die erkenning krijg. We hebben net de eerste opnames gehad en ik vind het allemaal erg spannend, maar het wordt zeker leuk.”

Hoekstra zet zich al jaren in voor groenere en duurzamere leefomgevingen en daar zal het programma ook om draaien. “Veertig weken lang tour ik met een groene bus door het land om mensen kennis te laten maken met duurzaamheid. Ik wil op dit vlak mooie projecten laten zien en bezoek mensen thuis die bijvoorbeeld een daktuin hebben of die wel wat advies over duurzaamheid kunnen gebruiken.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen