Live televisieshow Concert for Change op NPO 1
maandag 25 april 2022

Live televisieshow Concert for Change op NPO 1

Bij de NPO is eind april en de hele maand mei op televisie, radio en online extra aandacht voor onderwerpen als racisme, discriminatie en uitsluiting, als onderdeel van het bredere thema diversiteit, onder de noemer De ander zien, jezelf zijn.

Op zondag 1 mei wordt om 21.30 uur live vanuit Studio 21 in Hilversum Concert for Change uitgezonden op NPO 1: een uniek concert, gecombineerd met inspirerende reportages over inclusiviteit vanuit het hele land. Het is een gezamenlijk programma van Omroep MAX, WNL, EO en BNNVARA.

Concert for Change is een show van inspiratie, van positieve voorbeelden en bijzondere verhalen. Een show waarbij de kracht van muziek mensen in beweging brengt; troost en warmte geeft. De start van een traditie waarin in een open en positieve setting, moeilijke thema’s over discriminatie, racisme, gelijkheid voor een breed publiek bespreekbaar en toegankelijk worden gemaakt, steeds vanuit positiviteit en kansen.

De indringende reportages zijn de inspiratie voor een aansluitend live-optreden met de grote live-band onder leiding van Eric van Tijn. Met optredens van onder andere Iris Hond, Dani van Velthoven, HAEVN, Berget Lewis, Glenn Faria en Tabitha. Gepresenteerd door Giovanca Ostiana en Carrie ten Napel met Eva Eikhout, Lisette Wellens en Dwight van van de Vijver als verslaggevers.

Bron: NPO/BM

Bericht delen