Linda de Mol en Jildou van der Bijl stoppen als creatief directeur Net5
donderdag 11 maart 2021

Linda de Mol en Jildou van der Bijl stoppen als creatief directeur Net5

Linda de Mol en Jildou van der Bijl stoppen eind maart als creatief directeur van Net5. Beiden vinden de functietitel niet meer aansluiten bij de mate waarin zij bijdragen aan de totstandkoming van de Net5-programmering.

Ten gevolge van de coronacrisis groeide het aandeel Powered by LINDA.-programma’s in de Net5-programmering niet zoals bij de start van de samenwerking was bedacht. Hierdoor kreeg de rol van creatief directeur ook niet de invulling die De Mol en Van der Bijl destijds voor ogen hadden.

Voor de toekomst is de koers dat een programma-idee van De Mol en Van der Bijl niet alleen op Net5 maar ook op een andere zender geprogrammeerd kan worden. Op die manier blijft de samenwerking op het gebied van tv met twee dames en het merk LINDA. in stand. Binnen de samenwerking tussen Net5 en LINDA. zijn er op dit moment nog een aantal producties in ontwikkeling, waaronder een Nederlandse dramaserie.

Talpa maakte in februari 2019 bekend dat De Mol en Van der Bijl, die samen het succesvolle tijdschrift LINDA. hebben opgezet, voor de zender Net5 aan de slag zouden gaan. Een idee uit die samenwerking was de talkshow Ladies Night, gepresenteerd door Merel Westrik, die zeer weinig kijkers trok.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Marc de Groot/Talpa

Bericht delen