Lijsttrekkers werken mee aan Stem van Nederland
woensdag 17 januari 2018

Lijsttrekkers werken mee aan Stem van Nederland

Alle lijsttrekkers van de acht grootste partijen in de peilingen (VVD, PVV, GroenLinks, PvdA, D66, CDA, SP en 50Plus) werken mee aan het nieuwe SBS6-programma Stem van Nederland. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wordt in deze twee uur durende uitzending op woensdag 8 maart de kloof tussen de politiek en de burgers overbrugd.

De belangrijkste vijf thema’s worden door Lucille Werner, André van der Toorn, Patty Brard, Rob Geus en Kees Tol besproken met de mensen in het land. De vijf SBS6-gezichten leggen vervolgens de vragen die er spelen voor aan de lijsttrekkers. De uitzending wordt gepresenteerd door Sandra Schuurhof, Marlayne Sahupala en Selma van Dijk.
 
Remco van Leen, Directeur Content van SBS Broadcasting: “Er wordt veel gesproken over een steeds groter wordende kloof tussen de politiek en burgers. Dat voelen wij bij SBS ook, Nederlanders willen gewoon horen waar ze aan toe zijn. In Stem van Nederland laten we de lijsttrekkers dan ook niet hun standaard praatje doen, we willen ze confronteren met de problemen en vragen die écht leven in het land. Bij ons dus geen politici die in discussie met elkaar gaan want dat zien we al genoeg op tv.”

“Wij hebben de makers van Hart van Nederland gevraagd om met een programma te komen ‘vanuit de maatschappij’, dus met de gewone, hardwerkende mensen. Zij komen namelijk iedere dag bij deze mensen thuis, niet alleen in de Randstad maar in het hele land. Zij weten wat er leeft. Samen met de SBS6-gezichten halen ze de verhalen op en vragen politici – in gewone mensen taal – om hun concrete oplossingen. Ik hoop oprecht dat we hiermee de muur die er rondom het Binnenhof is opgetrokken kunnen afbreken”, aldus Van Leen.

Stem van Nederland wordt gemaakt door de redactie van Hart van Nederland (SBS Productions). Uitzending: SBS6, woensdag 8 maart 20.30 – 22.30 uur.

Bron: SBS Broadcasting/BM
 

Bericht delen