Woensdag 17 januari 2018

Lezing over Wet DBA bij SEG

De Stichting Entertainment Groep organiseert op 11 mei een lezing over de Wet DBA. Met ingang van 1 mei is het zover, de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) wordt van kracht. De VAR behoort dan tot het verleden, er vindt een verschuiving van risico’s en aansprakelijkheden plaats en overeenkomsten zullen op basis van modelovereenkomsten tot stand komen.

De bedoeling was het oplossen van schijnzelfstandigheid. Wat overblijft, is schijnzekerheid. Het werken met modelcontracten klinkt mooi en eenvoudig, maar het gaat om de werkelijkheid achter het papier. Hoe dit te organiseren? Het contracteren van ZZP-ers wordt na de afschaffing van de VAR tricky business. Wat zijn de do’s en de don’ts?

Vanuit fiscaal- en juridisch perspectief analyseren mr. Jan-Bertram Rietveld en mr. Joris Oster dit actuele onderwerp nader. Jan-Bertram is partner bij EY Belastingadviseurs op de afdeling Human Capital in Rotterdam. Joris Oster is advocaat en partner bij de Employment & Benefits afdeling van Simmons&Simmons in Amsterdam.
Locatie: SBS Broadcasting, Rietlandpark 333, Amsterdam
Datum en aanvang: woensdag 11 mei 20.00 uur
Entree: € 50,- inclusief borrel na afloop

Parkeren is mogelijk in de parkeergarage van SBS Broadcasting B.V. Om verzekerd te zijn van een plaats kunt u zich aanmelden via: stichtingentertainmentgroep@gmail.com

Bron: SEG/Broadcast Magazine

Bericht delen