Dinsdag 16 januari 2018

Lex Runderkamp reizend verslaggever NOS Nieuws

Lex Runderkamp start 15 oktober als reizend verslaggever Arabische wereld. Hiermee is hij de eerste NOS’er die de nieuwe functie van ‘reizend verslaggever’ vervult. Runderkamp doet gedurende kortere of langere tijd verslag doen vanuit een land in de Arabische wereld. Zijn uitvalsbasis blijft Nederland.

Met de komst van een multimediale reizend verslaggever wil NOS Nieuws flexibeler zijn wat betreft de berichtgeving uit verschillende landen in de Arabische wereld. De NOS heeft in de persoon van Sander van Hoorn al een vaste correspondent voor de Arabische Wereld. Vanuit zijn standplaats Beiroet (Libanon) covert hij de actuele berichtgeving uit een gebied dat zich uitstrekt van Marokko tot Irak en van Syrië tot Jemen, inclusief Iran. Door de grootte van het werkgebied is het nu nog moeilijk om langere tijd in een bepaald land te blijven. Vandaar de komst van een reizend verslaggever die voor kortere of langere tijd naar een land gaat om ter plaatse te kunnen berichten over wat er speelt in die samenleving.

Zijn nieuwe functie noemt Runderkamp “de droom van elke journalist. De Arabische wereld zit bordevol nieuws. Als je de tijd krijgt om daar ook de verhalen achter het dagelijkse nieuws te maken, is dat een enorme eer. NOS Nieuws wil daarmee de mensen in Nederland veel meer inzicht geven in het complexe krachtenveld dat in al die landen aanwezig is.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine 

Bericht delen