Article header image

Levensbeschouwelijke omroepen extra gedupeerd

Levensbeschouwelijke omroepen vinden dat ze harder worden getroffen door de bezuinigingen dan de grote omroepverenigingen. Minister Marja van Bijsterveldt (Media) blijkt zeven miljoen euro meer te bezuinigen op de kleintjes als IKON, RKK en Human dan The Boston Consulting Group (BCG) haar adviseert.

 

Volgens het bureau kunnen de levensbeschouwelijke omroepen zes miljoen euro bezuinigen, maar minister Van Bijsterveldt wil 13 miljoen besparen. “Ik vind dat buitengewoon onrechtvaardig,” schrijft mediabisschop Frans Wiertz (RKK) in een brief aan de Kamercommissie voor OC&W naar aanleiding van de brief van de minister.

Daarin vraagt het kabinet aan de 2.42 omroepen om zich “voortaan te beperken tot de specifiek levensbeschouwelijke taken.” De bisschop betoogt dat “RKK de afgelopen jaren niets anders heeft gedaan dan met grote voortvarendheid de kern van de opdracht uitvoeren: het maken van levensbeschouwelijke programma’s. Ons programma-aanbod is scherper, meer geprofileerd en herkenbaarder geworden op alle gebieden die voor de kerk relevant zijn.”

Bron: RKK/Broadcast Magazine

Bericht delen