Woensdag 17 januari 2018

Leontine Petit wint Prix Eurimages

De Europes coproductie award Prix Eurimages gaat dit jaar naar de Nederlandse producent Leontine Petit. Zij is bestuursvoorzitter en producent bij Lemming Film in Nederland en Hamster Film in Duitsland. De Prix Eurimages wordt op 10 december uitgereikt tijdens de European Film Awards Ceremonie in Wroclaw (Polen).

Tussen 1995 en 1998 was Petit bij het Cinekid Film & Televisie Festival in Amsterdam verantwoordelijk voor het programma-onderdeel televisie, daarna was ze bij het Nederlands Filmfonds adviseur voor jeugdfilms, bestuurslid van zowel het Binger Filmlab als van MEDIA Desk Nederland. Petit adviseerde de filmcommissie van de Nederlandse Raad voor Cultuur en geeft les aan diverse media-opleidingen. In 2014 was ze mede-oprichtster van Bridging the Dragon, een genootschap dat Europese en Chinese filmprofessionals samenbrengt.

Petit was als producent betrokken bij films als Lepel van Willem van de Sande Bakhuyzen (2005), IEP! van Ellen Smit (2009), Tony 10 van Mischa Kamp (2012), Patatje Oorlog (2011) en Toen mijn vader een stuik werd (2016), beide van Nicole van Kilsdonk, en Full Contact van David Verbeek (2016). Zij was ook coproducent van de EFA-winnaar Adem van Hans van Nuffel (Europese Discovery Award 2011). De meeste van deze films zijn ondersteund door Eurimages.

Bron: Lemming Film/Broadcast Magazine

Bericht delen