Dinsdag 16 januari 2018

Lenette van Dongen in Popster bij SBS 6

Het derde jurylid van de nieuwe talentenjacht Popster is een pop, luisterend naar de naam Miss Izzy. De vrouw achter Izzy is cabaretière Lenette van Dongen. Zij heeft zich de afgelopen maanden het poppenspel eigen gemaakt. Izzy zit in de jury naast Henkjan Smits en Georgina Verbaan. Popster is vanaf 13 maart te zien bij SBS 6.

 

Van Dongen: “Ik acteer haar stem, haar karakter en maak al haar bewegingen. Dat alles doe ik van onder de jurydesk. Ik heb daar een hele cockpit met schermen, airco’s, microfoons, je kan ’t zo gek niet bedenken. Ik ben elke dag aan het oefenen om Izzy een echt karakter te geven. Het is nu al mijn beste vriendin. In de jury moet ik mijn mening geven over de acts via Izzy. Het is een diva en ze heeft furore gemaakt in Amerika. Ze heeft wel heel eigenwijze trekjes en alles moet altijd om Izzy draaien. Maar ze heeft inmiddels wel door dat ze zonder mij geen woord kan uitbrengen dus dat heb ik altijd achter de hand als ze lastig wordt…”

Lenette is van origine geen poppenspeler en schrijft haar teksten voor een nieuwe voorstelling normaal al maanden van te voren. “In een korte tijd doe ik alles wat ik nog nooit heb gedaan en juist dat vind ik fantastisch! Poppenspelen, een hoog poppenstemmetje opzetten en snel en scherp reageren. Dat poppenspelen een vak is wist ik al. Ik maak nu mee wat een aantal deelnemers in het programma ook meemaakt. Om Miss Izzy goed te kunnen bespelen word ik onder de jurydesk voor de helft in haar stoel ingebouwd.”

Popster wordt gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij. André van Duin gaat als zijn typetje Meneer Wijdbeens backstage aan de slag als reporter.

Bron: SBS/Broadcast Magazine

Bericht delen