Laura Veenema en Moïse Emonts partner bij NewBe
dinsdag 19 oktober 2021

Laura Veenema en Moïse Emonts partner bij NewBe

Laura Veenema en Moïse Emonts zijn als aandeelhouder toegetreden tot NewBe. Laura (creative director) en Moïse (head of non-fiction) zijn samen verantwoordelijk voor de non-fictie afdeling van het productiehuis, dat onder hun leiding de afgelopen jaren snel is gegroeid met titels zoals Gewoon Boef, Like Monica, Ronnie: Voor Altijd Samen en Altijd al Loiza. Beiden zijn al langer onderdeel van NewBe’s management team.

Samen met oprichter Jeroen Koopman, creative director Tarik Traidia en de eerder dit jaar toegetreden CEO Boudewijn Beusmans, vormen Moïse en Laura nu de actieve aandeelhouders van NewBe.

Jeroen Koopman: “Het ontwikkelen en maken van succesvolle producties draait om het werken met het allerbeste talent. Zowel voor als achter de schermen. Laura en Moïse behoren tot de grootste talenten in de markt; zijn de perfecte match met het NewBe DNA en hebben afgelopen jaren met grote autonomie de non-fictie tak krachtig weten uit te bouwen. Ik ben dan ook trots ze nu ook partner van NewBe te mogen noemen.”

Laura Veenema: “Vanaf de eerste dag voel ik me op mijn plek bij NewBe. Ik vind het een te gek bedrijf, en voel me iedere dag uitgedaagd door mijn collega’s. Zij durven op een nieuwe manier naar de markt te kijken. NewBe vertrouwt op de kracht van talent, een uitgangspunt dat er voor zorgt dat ik mag werken met nieuwe en toffe makers en creatieven. Het bedrijf ademt (persoonlijk) ondernemerschap: ‘niet denken in beperkingen en gewoon doen’. Daardoor krijg ik de kans documentaires, series en programma’s te maken waar ik in geloof, waar ik van leer en waar ik blij van word. Ik geloof dat het juist die strategie is die ervoor blijft zorgen dat we onze grootse ambities waar kunnen maken.”

Moïse Emonts: “Het DNA van NewBe is wat mij van het begin af aan heeft aangesproken. Een bruisende en creatieve werkplek, met bevlogen en gepassioneerde makers, en waar een idee aan de lunchtafel kan uitrollen tot een internationale productie. Toen we in 2014 met zijn drieën waren deed dat me besluiten te blijven en zeven jaar en tig medewerkers later is die sfeer er nog steeds. Ik ben enorm trots en vereerd dat ik nu als partner ben toegetreden en kijk er naar uit om als head of non-fiction het team en bedrijf nog verder vorm te geven zodat we vernieuwende en aansprekende titels blijven realiseren.”

Bron: NewBe/BM

Bericht delen