Dinsdag 16 januari 2018

Langdurige storing KPN Interactieve TV

De storing bij KPN Interactieve TV was zaterdagochtend nog niet helemaal opgelost. De storing, die 1,8 miljoen digitale kijkers trof, begon vrijdagmiddag. Een woordvoerder zei zaterdag in het NOS Radio 1 Journaal dat 90 procent van de KPN-klanten met digitale tv weer normale ontvangst heeft.

KPN-woordvoerder Stijn Wesselink kon niet vertellen wat de oorzaak is. Dat wordt nog uitgezocht. KPN erkent dat de klanten vrijdagavond niet goed op de hoogte werden gehouden. De helpdesk was niet bereikbaar en ook de KPN-website gaf geen updates. “We zijn gisteren op een aantal momenten onvoldoende in staat geweest om klanten goed te voorzien van informatie”, zei Wesselink. “Dus daar zullen we zeker goed naar kijken”. Het bedrijf denkt wel na over een schadevergoeding.

Wegens de storing besloot SBS Broadcasting om de zender SBS 6 vrijdagavond live te streamen via de website, om de gedupeerde KPN-klanten tegemoet te komen. RTL Nederland deed dat niet met RTL 4. De zenders van de NPO worden standaard via internet gestreamd.

De storing heeft ook geleid tot lage kijkcijfers bij alle zenders. The Voice of Holland op RTL 4 behaalde slechts 1,8 miljoen kijkers. Een week eerder werden nog 2,4 miljoen kijkers bereikt. Naar de eerste aflevering van Mindmasters Live op SBS 6 keken 529.000 mensen.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen