Laïla Abid nieuw lid Raad van Toezicht HKU
woensdag 26 augustus 2020

Laïla Abid nieuw lid Raad van Toezicht HKU

Laïla Abid (43) is vanaf 1 september lid van de Raad van Toezicht van HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Abid heeft veel kennis en ervaring in de media- en communicatiesector.

Ze verwierf landelijke bekendheid als presentator van het NOS Journaal en is op dit moment Hoofd Corporate Communicatie en PR van ViacomCBS, het moederbedrijf van MTV, Comedy Central, Nickelodeon en Spike.

Laïla Abid: “Ik vind het een eer om bij de ontwikkeling van één van de grootste onderwijsinstituten voor kunst en cultuur in Europa betrokken te zijn en lever graag mijn bijdrage.”

Abid werkte als journalist niet alleen voor de NOS, maar ook voor onder meer SBS (Hart van Nederland) en BNR Nieuwsradio. Verder heeft ze toezichthoudende ervaring bij organisaties als Musicians Without Borders, Volksuniversiteit Amsterdam en Theater Rotterdam.

“De wereld bevindt zich op dit moment in een belangrijke transitie. Door corona hebben we nieuwe ideeën nodig, nieuwe manieren om onszelf te uiten en in verbinding te komen met elkaar. Kunst en cultuur bieden hier vaak oplossingen voor. En HKU staat voor de uitdaging een nieuwe generatie creatieve professionals hiertoe op te leiden.”

De voorzitter van de Raad van Toezicht, Joop Daalmeijer, kijkt uit naar haar komst. “Laïla Abid kent de media- en kunstenwereld als geen ander, zowel op commercieel gebied als in de non-profit sector. Daarom zie ik in haar een belangrijke versterking voor de Raad van Toezicht van HKU.”

Bron: HKU/BM

Bericht delen