Dinsdag 16 januari 2018

Laetitia Schoofs krijgt leiding over de BOS

Laetitia Schoofs zal met ingang van januari 2013 de leiding krijgen over de Boeddhistische Omroep Stichting. Begin 2012 was ze al benoemd tot hoofd televisie van de BOS. Samen met zakelijk leider Monique Rutgers – die al langer aan de BOS verbonden is – zal zij het management van de omroep vormen. De functie van algemeen directeur komt te vervallen.

De BOS is in september 2012 ingetrokken bij de VPRO. De veranderingen in het management van de BOS zijn een logisch gevolg van de samenwerking tussen beide omroepen op het gebied van ondersteunde functies, en de verdere bezuinigingen die Hilversum nog te wachten staan.

Michel Dingarten, voorzitter van de BOS: “Deze stap maakt het mogelijk om ondanks de sterk toenemende financiële druk op de omroep de programmabudgetten nog enigszins op niveau te houden. Bovendien wordt hiermee een eerste stap gezet in de politieke wens om omroepen als de BOS in de toekomst meer te laten functioneren als autonome en onafhankelijke redacties. En met Schoofs is de leiding en de programmering van de BOS in meer dan uitstekende handen. Deze stap is al enige tijd in voorbereiding en staat dus los van de mogelijke consequenties van het nieuwe regeerakkoord van Rutte II.”

De BOS gaat overigens niet in op het feit dat staatssecretaris Sander Dekker heeft besloten de 2.42-omroepen, waaronder de BOS, vanaf 2016 geen budget meer te geven.

Bron: BOS/Broadacst Magazine

Bericht delen