L1-bestuurder Peter Elbers op non-actief
woensdag 30 juni 2021

L1-bestuurder Peter Elbers op non-actief

Bestuurder Peter Elbers van L1 is op non-actief gezet. Dat heeft de Raad van Commissarissen (RvC) van de omroep dinsdag in een korte verklaring bekendgemaakt. De taken van Elbers worden per direct overgenomen door medebestuurder Job van der Have en leden van het managementteam.

Volgens het personeel van de Limburgse regionale omroep heeft directeur Elbers, die vorige zomer werd aangesteld, “een autoritaire wijze van leidinggeven en een gebrek aan verbindende initiatieven”. Elbers zou zich amper laten zien op de werkvloer. Daarnaast zou hij mailverkeer willen inzien en had hij plannen om verborgen camera’s op te hangen op de redactie van de omroep. Stakingen volgden.

Vertrouwensbreuk
De vertrouwensbreuk tussen personeel en ondernemingsraad enerzijds en Elbers en RvC anderzijds leidde in het voorjaar tot een zaak bij de Ondernemingskamer. Die besloot tot het instellen van een onderzoek naar de interne problemen bij L1. Tevens werd een tweede bestuurder benoemd, Van der Have, en werd de RvC uitgebreid met een vierde commissaris met beslissende stem.

Toekomst
“De Raad van Commissarissen van Omroep Limburg heeft bestuurder Peter Elbers per direct vrijgesteld van werk en gaat met hem in gesprek over zijn toekomst bij de organisatie”, zo staat in de dinsdag uitgegeven verklaring. De RvC gaat de komende tijd in overleg met de ondernemingsraad over de toekomstige bestuurssamenstelling van Stichting Omroep Limburg, de zendmachtiginghouder van L1.

Bron: 1Limburg/NOS/BM

Bericht delen