Article header image

Hekster verslaggever Koninklijk Huis NOS Nieuws

Momenteel is Kysia Hekster nog vanuit Rusland multimediaal correspondent voor NOS Nieuws. Als zij eind deze zomer terugkeert naar Nederland, zal zij starten als verslaggever Koninklijk Huis bij de NOS. Zij vervangt dan Marieke de Vries die, zoals de omroep al eerder bekend maakte, naar China vertrekt. Hekster is al sinds 1999 werkzaam voor de NOS. Na een paar jaar als redacteur/verslaggeefster (NOS Radio 1 Journaal), werd zij in 2005 plaatsvervangend chef buitenland bij NOS Nieuws. Sinds 2008 is zij in Moskou correspondent voor radio, televisie en internet.

 

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws, is blij met de benoeming van Kysia Hekster als ‘nieuw’ gezicht voor deze functie. “Kysia heeft zich tijdens haar correspondentschap laten zien als een echte multimediale journalist die alle media bij de NOS wist te bedienen met heldere verhalen over de regio waar zij verbleef. Die ervaring komt zeker van pas in haar nieuwe functie.  Vanuit binnen- en buitenland zal zij berichten over het nieuws rond en over het Koninklijk Huis en de koninklijke familie. Ik ben ervan overtuigd dat zij een waardige opvolger wordt van Marieke de Vries die deze belangrijke journalistieke functie op een excellente manier inhoud heeft gegeven.”

Hoe de NOS-stoelendans verder gaat en wie Hekster als correspondent in Moskou gaat opvolgen, is nog onbekend. De hoofdredactie van NOS Nieuws zet in op een zorgvuldige, maar ook spoedige procedure.

Bron: NOS

Bericht delen