Kunst en Kitsch viert jubileum in Rijksmuseum
woensdag 7 maart 2018

Kunst en Kitsch viert jubileum in Rijksmuseum

Ter gelegenheid van de 35e verjaardag van het programma strijkt Tussen Kunst en Kitsch dit jaar voor het eerst neer in het Rijksmuseum in Amsterdam. Een unicum in de lange geschiedenis van het AVROTROS-programma. Bezoekers kunnen tussen Hollandse Meesters hun schatten van zolder laten taxeren tijdens een speciale avondopenstelling op 2 juni.

De tafel waar de vondsten worden getaxeerd, komt pal voor de Nachtwacht te staan. Een iconische plek voor een gedenkwaardige en feestelijke uitzending. Presentator Frits Sissing: “Bij zowel het Rijksmuseum als Tussen Kunst en Kitsch gaat het om het verbinden van mensen, kunst en verhalen met historische en persoonlijke waarde. Zowel het programma als het museum zijn juist daardoor aantrekkelijk voor een breed publiek. Ik ben ontzettend blij dat we ons jubileum bij het Rijksmuseum kunnen vieren.”

Omdat het Rijksmuseum zeven dagen per week geopend is, is eenmalig gekozen voor een avondopname. De opnamen zijn normaal gesproken doordeweeks en overdag. Er is een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar voor deze avond, waarop de Kunst én Kitsch gevierd wordt. De jubileumuitzending wordt in het najaar uitgezonden.

Bron: AVROTROS/BM

 

Bericht delen