KRO-NCRV zoekt minister van Gehandicaptenzaken
dinsdag 12 februari 2019

KRO-NCRV zoekt minister van Gehandicaptenzaken

Voor het eerst in de geschiedenis kiest Nederland op 24 mei de minister van Gehandicaptenzaken. Deze persoon komt aan het hoofd te staan van een nieuw op te richten ministerie dat de belangen behartigt van bijna 2 miljoen Nederlanders met een beperking. Mensen die minder kans hebben op een baan, minder goed onderwijs kunnen genieten en minder sociale contacten hebben. Het is tijd om dat te veranderen.

Iedereen kan solliciteren op de functie van minister. Na de lancering van de vacature volgt een auditiedag. Na afloop van deze dag blijven er uiteindelijk vijf kandidaatministers over die het tegen elkaar gaan opnemen tijdens de live show op 24 mei op NPO 1. Na de verkiezing wordt de minister gevolgd op het online platform www.ministervangehandicaptenzaken.nl.

Lucille Werner: “Ik vind het geweldig dat KRO-NCRV zich sterk maakt voor mensen met een handicap. We hebben het hier over een groep van bijna 2 miljoen mensen. Daarom kiezen we voor het eerst in de geschiedenis een minister van Gehandicaptenzaken in de hoop dat dit ministerie straks, net als in het buitenland, ook bestaat in politiek Den Haag. Voor nu gaan we de eerste aanzet geven. Onpartijdig en ongekleurd, in de hoop een rol te kunnen spelen in de levens van velen met een handicap.”

Peter Kuipers, directievoorzitter (a.i.): “Als KRO-NCRV willen we mensen dichter bij elkaar brengen. We willen een samenleving waarin we naar elkaar omkijken, en waar plek is voor iedereen. Daarom vinden wij het zo belangrijk dat er een minister komt die de belangen behartigt van de bijna 2 miljoen Nederlanders met een beperking. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat deze minister er nog niet is.”

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen