Woensdag 17 januari 2018

KRO-NCRV zendt Depressiegala uit op Blue Monday

Met het Depressiegala, een uitzending van KRO-NCRV op 23 januari, willen de makers het taboe op depressie wegnemen zodat mensen erover durven praten. “Praten is de belangrijkste stap”, benadrukt presentatrice Anita Witzier. “Want pas dan kunnen we de signalen van een depressie op tijd herkennen en er wat aan doen.”

Tijdens het gala is er een gesprek met onder andere Laura van Kaam. Zij had kort geleden haar coming out. Met heel Nederland deelde ze via Facebook haar depressie, een dappere move. Haar coach en ‘tante’ Karin Bloemen – zelf een ervaringsdeskundige – zoekt haar op voor een eerlijk gesprek over hun demonen. Ook Mike Boddé, René van der Gijp en Martine Sandifort vertellen hoe zij uiteindelijk ervoor kozen om hun ziekte te delen met hun omgeving en wat hun ervaringen, positief dan wel negatief, daarmee zijn.

Deze KRO-NCRV productie wordt op maandag 23 januari uitgezonden, wat te boek staat als de somberste dag van het jaar ofwel Blue Monday.

Het Depressiegala is een initiatief van de Mental Health Foundation die door middel van meer openheid over depressie het taboe wil terugdringen. “Praten over een depressie moet net zo normaal worden als praten over lichamelijke klachten”, vindt psychiater en voorzitter van de stichting Bram Bakker.

Het Depressiegala vindt plaats op maandag 16 januari in Theater Amsterdam. De uitzending is een week later om 22.00 uur op NPO 1. Tickets voor het gala zijn verkrijgbaar via www.depressiegala.nl.

Bron: KRO-NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen